Művészeti kellékek

Inspirálóak, színesek és ragyogó ötletek megvalósítói: ezek a Pentel Arts termékek. Minden lelkes és örömmel alkotó megtalálja a számára megfelelő terméket széles kínálatunkból, legyen az hobbi vagy művészeti termék. A magas minőségű alapanyagok használatának és ragyogó színeknek köszönhetően az összes termék kimagasló minőséget képvisel.

Hogyan találok megfelelő papírt?

Vízfestés:
Az akvarellfestés nagyon fontos kelléke a vázlatfüzet. Figyeljen arra, hogy megfelelően ragasztott rajzfüzetet használjon. Ideális esetben a lapok két széle is ragasztott, de az a legjobb, ha mind a négy oldalt ragasztják. A ragasztásnak köszönhetően a papír nem hullámosodik a festés során. 3 típusú papír van:

Melegen sajtolt papír:
A melegen sajtolt papír finomszemcsés, melynek nagyon sima a felülete.Ez a papír különösen akkor ajánlott, ha a festék egyenletes felhordását tervezzük.

Hidegen sajtolt papír:
A hidegen sajtolt papír nagyon durva textúrájú, és kétféle változatban kapható: “A “közepes szemcsés” durva textúrájú és a “durva szemcsés”, mely extra durva felülettel rendelkezik.

Az első festési próbálkozásokhoz nyers vagy extra durva papírt használjunk. A színátmenetet kezdetben könnyebb megfesteni durva papíron, mint sima papíron. Ezenkívül fontos a papír vastagsága is. A négyzetméterenként 250–300 g vastagságú rajzpapírok nagyon jól használhatók. Ezek nagyon egyszerűek és sok rajztechnikát lehetővé tesznek. Legyen szó nedves-nedves (wet on wet) vagy száraz  (wet on dry) festési technikáról, az eredmény ezeken a papírokon mindig nagyon jó. Kis áttekintés arról, hogy melyik papír milyen célra ajánlott elsősorban:

Finom szemcsés, 185–640 g / m²
sima felületű
a festék lassan szárad

Közepes szemcsés, 185-300 g / m²
sima felületű
az alkalmazott szín gyorsan szárad

Közepes szemcsés, 640 g / m²
intenzív felhasználásra kifejezetten ajánlott
könnyű szerkezet a felületen
az alkalmazott festék lassan szárad

Durva szemcsés, 185-300 g / m²
durva, szemcsés felület
az alkalmazott szín gyorsan szárad

Durva szemcsés, 640 g / m²
durva, szemcsés felület intenzív felhasználáshoz
az alkalmazott festék lassan szárad