BULLET JOURNAL

Kézzel készült és egyedi. A “Bullet Journal” és a kézírás a közösségi felületek kedvenc, visszatérő témái. Olyannyira, hogy a művészi kézírással kapcsolatos útmutatók jelenléte sokkal gyakoribb ezeken a platformokon, mint korábban valaha is volt a boltokban. A legszükségesebb hozzávalók: kreativitás, papír és élénk színek. A Pentel kreatív termékei számos technikához használhatóak, így segítségükkel sok-sok ötlet megvalósítható.

A művészi kézírás népszerű eszköze a Pentel Sign Pen Brush ecsettoll. A filctollal, – amelyet gyakran “Pentel Touch”- ként emlegetnek – finom, filigrán fel- és lefelé futó vonalak rajzolhatók, melyek a 12 szín egyikével hangsúlyosabbá tehetők.

MŰVÉSZI KÉZÍRÁS

“Ezt én írtam”, ki gondolta volna néhány évvel ezelőtt, hogy a kézírás kreatív hobbivá válik? Manapság a betűk a közösségi média platformjainak egyik felkapott témája, és a művészileg rajzolt betűtípusokra vonatkozó útmutatások is sokkal inkább jelen vannak az írószerüzletekben, mint valaha.

Mi teszi ilyen izgalmassá, és mi a megfelelő eszköz ehhez? A betűírás népszerűsége a kreatív kézműves hobbik terjedésének is köszönhető, mert a szavak olyan műalkotásokká válnak, melyek tükrözik alkotójuk személyiségét és kreativitását. Az eredmény egy egyedi műalkotás rajzolt betűkkel és díszítő elemekkel. Szavak, idézetek, bölcsességek művészien megformálva, mert a kézírás újra divatba jött.

 

SZÍNEZŐ TREND

Színezés – ki mondta, hogy csak gyerekeknek lehet? Manapság a felnőttek is egyre gyakrabban ragadnak ceruzát, és szabadidejükben “kiszínezik” magukból a stresszt.  A felnőttek számára készült színezőkönyvek már egy ideje bárhol beszerezhetők. Megmutatunk néhány új ötletet, amelyek segítségével még szebb lesz a végeredmény.

Mi teszi a színezést olyan izgalmassá, és mi a megfelelő eszköz hozzá? A klasszikus módszer a színes ceruzák használata – de gondolt már valaha a vízben oldódó ceruzákra? Egyszerűen színezzen a szokásos módon a ceruzákkal, majd használja a Pentel Aquash Brush víztartályos ecsetet – a hozzáadott víz hatására a színek feloldódnak, így lágy színátmenetek jönnek létre és nagyszerű színhatások születnek. Ha igazán különleges kiemelést szeretnénk, vessünk be némi csillámot. A Pentel Hybrid Dual Metallic zselétollak 8 különböző – felülettől függően változó – csillogó színben érhetőek el, melyek használatával rajzunk igazi remekművé válik.