54. Pentel Nemzetközi Gyermekrajzpályázat

A japán Pentel írószer márka idén 54. alkalommal invitál minden gyermeket, fiatalt, hogy alkotásával vegyen részt a Pentel Nemzetközi Gyermekrajzpályázaton.

A rajz a kommunikáció egyik univerzális és ősi formája, ami tanulás nélkül is hiteles, lehetőséget biztosít a korlátlan önkifejezésre, és építő. Erősítsük ezt az erőt a gyermekekben, fiatalokban és bíztassuk őket rajzolásra.

A Pentel márka kizárólagos magyarországi forgalmazója, a Best Label Kft. kiemelten fontosnak tartja a művészet népszerűsítését, ezért is vállalja át társadalmi munkában a magyar gyermekek pályázatának kezelését, célba juttatását, valamint a későbbiekben egy jeles, örömteli díjkiosztó megszervezését és lebonyolítását.

Tavaly a felhívásra (53. Pentel Nemzetközi Gyermekrajzpályázat) 30 országból, több mint 37.000 kiemelkedő munka érkezett, Japánnal együtt összesen több mint 100.000 alkotás, ami jelzi a pályázat magas színvonalát és népszerűségét. A rajzokat az elbírálást követően kiállítják Távol-Keleten.

Szponzor:
Biiku Bunka Kyokai (Művészetoktatási Alapítvány)

Együttműködők:
a Japán Külügyminisztérium, a Japán Oktatási, Kulturális, Sport, Tudományos és Műszaki Minisztérium, a Japán Művészeti Szövetség, a Yomiuri Shimbun, a Japán Művészetoktatási Alapítvány, a Pentel Co.Ltd. japán írószergyártó vállalat.

A következő díjakat minden ország legkiemelkedőbb rajzainak ítélik oda: a Japán Külügyminiszter külön díja, kiemelt aranyérem, aranyérem, ezüstérem, bronzérem.
A Best Label Kft. külön is díjazza a magyarországi nevezéseket.

Jelentkezési tudnivalók:

1. Minden 15 éves vagy annál fiatalabb, legalább 3 éves gyermek pályázhat,
2. A rajz bármilyen papíron, táblán beküldhető, melynek mérete körülbelül 54 x 38 és 29,7 x 21 cm között van. Bármilyen íróeszköz használható (színes ceruza, aquarell ceruza, zsírkréta, pasztellkréta, vízfesték, stb.)
3. Egy mellékelt jelentkezési lapot (Form NO. 1) kérünk angolul kitölteni, és a beküldött rajz hátoldalának jobb alsó sarkára ragasztani. (A jelentkezési lapok fénymásolhatóak).
4. Egy pályázati listát (Form NO.2) ugyancsak mellékelni kell minden pályázati csomaghoz, melynek tartalmaznia kell a pályázati rajzok számát, címét, a pályázók nevét, korát és a nemét. Kérjük angolul kitölteni.
5. Kérjük a jelentkezési lapra e-mail címüket is írják rá, hogy a sikeres eredményről tájékoztatást küldhessünk
6. Iskolai pályázatként érkező rajzokat egy csomagban kell elküldeni. Külön pályázatokat a fenti szabályok szerint ugyancsak elfogadunk.
7. A rajz témája szabadon választható.
8. Egy személy csak egy rajzzal pályázhat!
9. Pályázatokat csak a fenti szabályok szerint fogadunk el.
10. A beküldött rajzok a szponzorok tulajdonát képezik, és a pályázók nem kapják vissza azokat. Kérjük, hogy a beküldött rajzokról készítsenek jó minőségű színes fényképet, szkennelt képet, vagy bármilyen digitális másolatot, hogy azokat díjazás esetén a díjkiosztó ünnepségen kiállíthassuk.

A jelentkezési lapok innen tölthetőek le:
Entry Forms – nevezési lapok

 

 

Az alkotásokat és az entry formokat a következő címre kérjük postai úton, NEM AJÁNLOTT! küldeményként beküldeni.

Best Label Kft.

1047 Budapest, Váci út 19. 2.em. 205. (külső Váci út)

A rajzok beküldési határideje:
2023. október 15.

 

Elbírálás és eredményhirdetés: 2024. év nyár közepén

Minden Pályázónak jó munkát, sok sikert kíván a Pentel márka magyarországi forgalmazója a Best Label Kft.

Garantált nyeremény:

És, ami még eddig nem volt, idén szeretnénk Pentel író- és rajzeszközökkel is motiválni a versenyre a jelentkezőket.

Az első 10 versenyre jelentkező óvodás csoport mindegyikét megajándékozzuk 5 szett 12 db-os Pentel Olajpasztel készlettel

Az első 10, versenyre jelentkező alsó tagozatos általános iskolai osztály mindegyikét megajándékozzuk 5 db 12 db-os Pentel Színesceruza készlettel.

Az első 10, versenyre jelentkező felső tagozatos általános iskolai osztály minden diákját megajándékozzuk 1-1 db Pentel töltőtollal.

(30 fős osztálylétszámmal számolva)

 

A garantált ajándékokhoz kérjük írjon e-mailt a pentelhungary19@gmail.com címre, melyben szerepel, hogy óvodás csoportként, alsós vagy felsős tagozatos osztályként nevez a versenyre, hány fős a csoport vagy osztály és mindenképpen kérünk egy pontos nevet, postacímet, hogy elküldhessük a Pentel termékeket 2023.09.08-ig.

 

Jó munkát kívánunk előre is minden pályázónak!

 

Üdvözlettel,
a Best Label Kft. csapata